gallery/cabeceratransp
gallery/captura de pantalla 2017-06-01 a las 20.19.45
gallery/captura de pantalla 2017-06-01 a las 20.20.18
gallery/captura de pantalla 2017-06-01 a las 20.20.47
gallery/20minutos281105
gallery/periodico120106
gallery/20minutos091105
gallery/lavanguardia210205

Notícies    12.09.2005 
  
 CiU demana a Clos la retirada del pla pels Tres Turons per consensuar-lo amb els veïns, i que consolidi els habitatges aixecats legalment abans de 1976  
 
 El Grup de Convergència i Unió a Barcelona denuncia que el Govern municipal pretén densificar molt més els barris d’aquest parc i assegura que el projecte s’està impulsant sense la participació real dels ciutadans

 Barcelona.- El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha reclamat al Govern de l’Alcalde Joan Clos la retirada del seu pla de reforma del Parc dels Tres Turons, situat entre els districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia, per consensuar-lo amb els veïns, alhora que serveixi per consolidar els habitatges aixecats en aquesta zona legalment abans de 1976. La regidora de CiU Maite Fandos ha denunciat que el Govern municipal pretén densificar molt més els barris que estan a tocar d’aquest parc i ha assegurat que el projecte de l’Ajuntament s’està impulsant sense la participació real dels ciutadans i ciutadanes dels districtes afectats.

 L’equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona presenta avui dilluns el seu projecte pel Parc dels Tres Turons, que conformen el Turó de la Creueta del Coll, el Turó del Carmel i el Turó de la Rovira. A parer de Maite Fandos, regidora de CiU adscrita al districte d’Horta-Guinardó, “aquest projecte, que ha estat polèmic des del primer dia, ara, l’Ajuntament el presenta com si fos un projecte que ha estat molt participatiu i consensuat, i això no es correspon amb la realitat”. 

 “Des de CiU volem denunciar que un cop més l’equip de Govern de la ciutat entén la participació d’una forma molt peculiar, com si participar fos dir el que vols fer i que els altres, en aquest cas els veïns, a mesura que vas fent reunions i no acceptes res del que et proposen, et penses que ja ho acceptaran per cansament”, ha dit la regidora nacionalista, que ha afegit que “aquesta és la sensació que té el grup de CiU a qui ni tant sols han demanat la seva participació, ni han facilitat cap documentació del projecte,  tot i haver demanat constantment informació del mateix”. 

 El Grup de CiU ha defensat des del primer dia que el projecte del Tres Turons havia de servir per consolidar aquells edificis que vans ser construïts abans de l’aprovació de l’actual Pla General Metropolità, l’any 1976. Des del l’Ajuntament, mai s’ha volgut escoltar aquesta petició i el que s’ha fet es deixar en una situació de total precarietat i abandonament aquesta zona, com un clar exemple de mobbing municipal. 

 A parer de Maite Fandos, “ara els veïns i veïnes afectades veuen com desprès d’anys de viure en precarietat no només no se’ls ha acceptat les seves propostes sinó que, a més, es presenta com un projecte realitzat conjuntament i acceptat pels veïns, quan ells tenen uns projectes alternatius que difereixen en molt de la proposta de l’Ajuntament”. 

 El Grup de CiU també vol denunciar avui que amb el projecte que presenta l’Ajuntament es pretén densificar molt més els barris de les vores del Parc, barris ja de per sí de molta densitat. “És per tots aquests motius que CiU reclama que l’Ajuntament reconsideri tot el projecte del Tres Turons i consolidi els habitatges que vans ser construïts de forma legal abans de l’any 1976, any de entrada en vigor de l’actual PGM, i que de forma urgent es procedeixi a dignificar, arranjar i mantenir tota la zona dels Tres Turons que fa anys que està totalment oblidada amb l’excusa del futur projecte del Parc”, ha dit Fandos.

gallery/expro+bara